Wethouder Spoon brengt bezoekje aan camping die vanaf vandaag weer mag verhuren

Vanaf vandaag, vrijdag 15 mei, is in de regio Rotterdam-Rijnmond dag- en nachtrecreatie weer (beperkt) toegestaan. Wethouder Spoon (toerisme en recreatie) nam vandaag een kijkje op camping ’t Weergors. Hij sprak daar met eigenaresse Arda Riedijk over de maatregelen die de camping heeft genomen om te voldoen aan de voorwaarden. Wethouder Spoon was onder de indruk: “Ik ben blij dat deze ondernemers weer kunnen ondernemen. En ik waardeer zeer hoe ze op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om de gasten binnen de regels te kunnen ontvangen. De medewerking van alle beheerders en toeristen is keihard nodig om deze versoepelingen met elkaar mogelijk te maken.”

 

De komende weken worden enkele stappen gezet om de verhuur van recreatieve verblijven weer mogelijk te maken. Vanaf vandaag mag 25% verhuurd worden voor verblijven met eigen sanitair. Vanaf vrijdag 22 mei wordt dat 50%, vanaf 29 mei 75% en vanaf woensdag 1 juli mogen alle voorzieningen op campings en vakantieparken weer open en mag er 100% verhuurd worden. Deze stappen zijn nog wel onder voorbehoud. Op het moment dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio veel groter wordt, is de kans aanwezig dat versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld door het kabinet.

 

Vanzelfsprekend geldt voor alle versoepelingen dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiëne en 1,5 meter afstand blijven gelden.