Verklaring omtrent het gedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Een VOG is op twee manieren aan te vragen: door u persoonlijk of digitaal door uw (toekomstige) werkgever. Let op: vanaf 1 september 2020 neemt Justis alleen de meest actuele versie van de VOG in behandeling. Deze is te vinden via onderstaande button.

Door u persoonlijk
Meestal is het de (toekomstige) werkgever die u vraagt om een VOG te overleggen. Het aanvraagformulier hiervoor kunt u zelf downloaden op de website van Dienst Justis.

Aanvraagformulier zelf downloaden

Vervolgens dient u een afspraak te maken voor de aanvraag van een VOG.
Voor de aanvraag hebben wij een ingevuld aanvraagformulier en een geldig legitimatiebewijs nodig.

Afspraak maken

Rechtstreeks door de werkgever  
De (toekomstige) werkgever kan ook zelf rechtstreeks via internet een VOG aanvraag voor u doen. Uw werkgever start dan de aanvraag voor u op. U ontvangt vervolgens een e-mail (met een link en een aanvraagcode) met de mededeling dat van u een VOG wordt gevraagd. Via een link in deze e-mail kunt u inloggen met DigiD. Daar rondt u de VOG-aanvraag af door te bevestigen dat uw gegevens juist zijn opgenomen.

Rechtstreeks VOG aanvragen

Termijn

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag. Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG per post thuisgestuurd van de Dienst Justis. Als het ministerie uw aanvraag afwijst dan krijgt u daarover een brief.

Kosten

De kosten voor een verklaring omtrent het gedrag zijn € 41,35.