Bijbehorende bouwwerken

Wilt u een stuk aanbouwen aan uw huis of een bouwwerk in uw tuin plaatsen? Check dan eerst of u hiervan melding moet maken of een vergunning nodig heeft.

Een grotere woonkamer door een aanbouw, een schuur of garage in de tuin, een carport om uw auto droog te houden:  ze maken allemaal het wonen weer een stukje comfortabeler. Dit soort bouwwerken zijn er in vele soorten en maten. Het bouwen van bijbehorende bouwwerken bij een woning kan niet zomaar. Om de veiligheid van uzelf en van omwonenden te waarborgen en omdat rekening gehouden moet worden met inpassing in de omgeving, worden hieraan enkele voorwaarden gesteld. 
Om snel te weten te komen of u voor bepaalde werkzaamheden een vergunning nodig hebt of een melding moet doen, kunt u via het Omgevingsloket online een vergunningscheck doen.

Vergunningscheck doen

In de folder 'Bij een hoofdgebouw behorende bouwwerken'  vindt u een beknopt overzicht van de voorwaarden en regelgeving omtrent het realiseren van een aan- of uitbouw. Om uw persoonlijke situatie zo goed mogelijk in beeld te krijgen, is het van belang altijd eerst een vergunningscheck te maken via Omgevingsloket online.