Hellevoetsluis gaat door met Raad en Daad

De gemeente Hellevoetsluis en het SBO slaan de handen in één en verlengen het project Raad en Daad. Bij Raad en Daad krijgen Hellevoeters snel en eenvoudig hulp bij vragen over hun financiën. Het ordenen van de administratie, hulp bij een belastingaangifte of advies bij beginnende schulden, voor al deze zaken kunnen inwoners terecht bij Raad en Daad van het SBO.

Zorgen over uw financiën? Wees er vroeg bij

In 2019 is het project Raad en Daad gestart. Doel van het project is om inwoners eenvoudig en snel te helpen bij (dreigende) problemen rond hun financiën. Inwoners kunnen zelf contact opnemen met het SBO of een spreekuur bezoeken in buurtkamer Ons Midden of in ontmoetingsruimte Hart van Hellevoet. 

Wethouder van der Velde: “Voor ons is helder dat deze aanpak werkt. Niemand wil in de schulden komen en het is daarom belangrijk om op tijd om hulp te vragen. Zeker nu door de coronamaatregelen meer mensen zich zorgen maken over hun inkomen, is de dienstverlening van Raad en Daad van enorme waarde voor inwoners.”

Voor jong en oud

Het SBO had al jarenlang ervaring met het bieden van financiële ondersteuning bij ouderen. In overleg met de gemeente is deze dienstverlening voor alle inwoners van Hellevoetsluis toegankelijk gemaakt. “Wij zijn er om inwoners op weg te helpen, als zij door de bomen het bos niet meer zien. Onze ervaren vrijwilligers nemen echt de tijd en helpen om meer regie te krijgen op de financiën”, zegt Gaby Ritmeester die vanaf de start van Raad en Daad de projectcoördinator is. 

Al schulden?

Ook inwoners die al een kleine schuld hebben, kunnen ondersteuning krijgen via Raad en Daad. Bijvoorbeeld om hun administratie op orde te krijgen en hulp bij de aanvraag voor gemeentelijke schulddienstverlening. Ook staan de vrijwilligers klaar nadat de gemeentelijke schulddienstverlening is afgerond. Zij ondersteunen inwoners dan om hun geldzaken weer helemaal zelf te regelen. 

Hulp nodig, neem dan contact op

Het SBO is op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0181-322273 en per e-mail via raadendaad@sbohellevoetsluis.com. Inwoners kunnen bij vragen ook contact opnemen met de gemeente Hellevoetsluis via 14 0181.