Nieuws RSS icoon

• Column burgemeester: Dank aan onze Duncan

• Persbericht van de raad: Hellevoetse sportverenigingen krijgen financiële ondersteuning

De gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft besloten om sportverenigingen met een eigen accommodatie financieel te ondersteunen. Dit gebeurt door de kosten voor erfpacht en recht van opstal over de periode maart t/m december 2020 kwijt te schelden. Eerder besloot de raad ook om de huur voor binnen- en buitensportaccommodaties kwijt te schelden. Na de uitbraak van corona en de geldende maatregelen zijn sportverenigingen in zwaar weer terechtgekomen. Sportverenigingen krijgen zo een extra steuntje in de rug.

• Europese onderscheiding voor activiteiten verdedigingswerken Hellevoetsluis

14 april 2021

Hellevoetsluis heeft onlangs de ‘European Fortress Award 2020’ in ontvangst mogen nemen. De onderscheiding is door EFFORTS uitgereikt aan Hellevoetsluis voor de vele activiteiten op en over de verdedigingswerken, die ondanks corona, in 2020 zijn georganiseerd. De award werd door Rafael Deroo (EFFORTS) overhandigd aan wethouder cultuur Margriet den Brok.

• Preventieakkoord Gezonde Voeding ondertekend

09 april 2021

De vier eilandgemeenten Westvoorne, Hellevoetsluis, Nissewaard, Brielle en 26 partners op Voorne-Putten hebben het Preventieakkoord Gezonde Voeding ondertekend. Het akkoord is een uitwerking van het landelijke preventieakkoord en is erop gericht de bewustwording rondom gezonde voeding en een gezonde leefstijl te vergroten. Het afgelopen jaar zijn gesprekken gevoerd met o.a. maatschappelijke organisaties, supermarkten, tuinders, restaurants, koks en bewoners. De resultaten daarvan zijn opgetekend in het akkoord.

• Informatiebijeenkomst windturbines Haringvlietdam

Aan de zeezijde van de Haringvlietdam staan op dit moment zes windturbines. Deze zullen vervangen worden door twee nieuwe windturbines aan de binnenzijde van de dam, de kant van het Haringvliet. Op woensdag 21 april vindt hierover een digitale informatiebijeenkomst plaats, waar u zich voor kunt aanmelden.